Ini Saya

My photo
penang - bangi, Malaysia
love to smile and love to cry.. still growing in all direction..
rules in relationships: don’t lie, don’t cheat and don’t make promises you can’t keep..

22. sagittarius.. Smiling is my favorite exercise... give your smile to everyone but give your heart to only one...

muka buku saya (^.^)v

Sunday, October 13, 2013

updated!


Salam, 


waaaa, akwardnyaa nak menaip. hikss. mengada sangat. hmm. dah lama tak menaip eh tipu dah lama x berblogging. eching-eching busy sangat padahal tak pun. dah lupa dah ada blog-blog bagai ni.

sooooo, what to update? selain daripada dah berjaya menghabiskan 3 tahun di bumi bangi untuk mendapat degree dan bakal berkonvo end of this October, yeayyyy for me berjaya jugak akhirnya. lagi apa lagi, kisah cinta yang tidak kesampaian tu tak perlu kot nak cerita, dah tak ada jodoh nak buat macam mana. whatever it is, awak pernah jadi sebahagian dari hidup saya, dan saya tak menyesal untuk itu. pengalaman mematangkan diri, so chin up, teruskan hidup. cehh tadi kata tak nak cerita terr jugak, takpa sikit ja enn. then apa eh nak update lagi, ohh yaa, sekarang saya dah pulang ke kampung halaman sendiri dan sudahpun memulakan career as an QA eng dekat penang jugak, wish me luck on that. setakat tu jelah kot, nanti ada masa i jumpa my baby blog ni balik untuk stori mori.




tc all. xoxo. <3

Saturday, May 4, 2013

...


sometimes by losing a battle you find a new way to win the war. 

Part of being a winner is knowing when enough is enough. sometimes you have to give up the fight and walk away, and move on to something thats more productive.

- Donald Trump

Sunday, March 24, 2013

...





nothing make me happier

and 

nothing make me sadder


than you.

Monday, January 28, 2013

say cheeseeeee :D

salam,


heyyy memandangkan haritu saya dah pergi ke kelas untuk baking dan telah belajar cemana nak bake cheeeeeeeessssse cake ni, makanya saya mahu menge"test" ke"terror"an saya untuk baking. muehehe.
 haritu belajar buat tiga cake. tapi yang paling nak try mengasah skill ni nak buat cheese cake tu, 
esok mungkin nak ke baker's choice iaitu merupakan kedai menjual bahan2 kek, 
so esok nak beli barang. yeayyy. 
memandangkan tengah sengkek juga maka nak beli barang kena mintak duit mama yeayyy lagi. haha. 

ini rupe kek yang masa kelas baking haritu. tapi kek ni x de bahagian bawah tu, so nanti nak try buat nak buat yang ada bahagian bawah tu. heee. tak salah kan cuba, resipi nak main google aje :p

oh ini kek yang lagi satu, kek pelangi  yang dah siap bakar x sempat nak tangkap gambar so sempat yang ni je. tapi seriuss cantik.

jadi itu sahaja, jumpa lagi di entri depan, mungkin entri untuk cheese cake yang cik sal oh ekin ni buat ke kan. hee. bye. xoxo.

Tuesday, January 22, 2013

Plain



Salam, 
clean and tidy, clear up all those "old things". its time for a new look. tadaaa. everything was so simple, as i want my life to be as simple as that. no more this and that, that gonna messssssssss my head. i want to keep it simple. :) simple but nice. hee. thats it. xoxo (: